Učilnice so veliko več kot delovni prostori

V povprečju človek v šoli oz. v učilnici preživi od 10.000 do 12.000 ur. Ta podatek nakazuje na to, da je načrtovanje učnega okoljaV povprečju človek v šoli oz. v učilnici preživi od 10.000 do 12.000 ur. Ta podatek nakazuje na to, da je načrtovanje učnega okolja še kako pomembno. So življenjski prostori, ki pomembno vplivajo na motivacijo, koncentracijo, komunikacijo, sodelovanje in ustvarjalnost. Delovni prostori vplivajo na kakovost, tako učenja kot tudi poučevanja.
 
Številne raziskave zadnjih let kažejo na to, da bolj spodbudno in zahtevnejše učno okolje ne spodbuja le dobrega počutja, temveč vpliva tudi na doživljanje posamezne vsebine in kakovost zapomnitve naučenega.
 
Vloga pohištva in s tem ustvarjanje diferenciranega okolja s posebnimi učnimi območji, mirnimi conami in odprtimi učnimi krajinami, je zelo pomembna.
 
Mobilno pohištvo, kot so mize na kolesih, mobilna stojala za zaslone in mobilne omare, omogočajo hitre postavitve različnih delovnih konceptov ter olajšajo delo različnim starostnim skupinam učencev. Vse to so nepogrešljivi pripomočki pri ustvarjanju fleksibilnega učnega okolja.

Linija pohištva Shift+ omogoča prilagoditev prostorov glede na spremenjene učne potrebe. Linija zajema celoten spekter šolskega pohištva. Od miz do mobilnih omar in modularnih sedežnih elementov. Za delo na tleh pa so na voljo elementi linije FloorFriends. Učenci in učitelji lahko sami ustvarijo nove postavitve brez kakršnekoli zunanje pomoči. Pohištvo je naložljivo in  višinsko nastavljivo. Tako se lahko učenci in učitelji odločijo tudi za delo stoje. 
 
Eden najpomembnejših segmentov sodobnega učnega okolja predstavlja ergonomija. Z uporabo stolov, kot so Hokki, stoli serije Panto, Jumper in NF, uspešno pripomoremo k skrbi za aktivno, hkrati pa ergonomsko, sedenje v učnem okolju. Lupine stolov so oblikovane tako, da se odlično prilegajo hrbtenici uporabnika. Podnožja stolov pa omogočajo nenehno gibanje med sedenjem, a s tem ne ogrožajo varnosti uporabnika ali motijo učni proces.
 
Takšni prostori se osredotočajo na celotnega človeka z njegovimi fizičnimi, duševnimi in čustvenimi potrebami – in ga vzpodbujajo h gibanju ter spremembi drže. Šola tako postane prostor celostnega dobrega počutja. Takšna pozitivna čustva so osnova za trajnostno učenje.
 
Trajnost pa je za proizvajalca VS bistvenega pomena, saj njihova proizvodnja temelji na ekološkem in trajnostnem razvoju. Njihovo pohištvo je certificirano in izdelano iz kakovostnih materialov, ki jih je mogoče 100% reciklirati.
 
V podjetju Inovatio, ki je zastopnik nemškega proizvajalca pohištva VS,  se zavedamo kompleksnosti načrtovanja učnega okolja. Vse izdelke lahko preskusite v naših demo centrih, v Ljubljani in Mariboru. Naša strokovna ekipa pa za vas pripravi 3D izrise umestitve pohištva v prostor.