Laserski projektor ali projektor z žarnico – razlike, prednosti, slabosti

Najprej smo poznali projektorje, ki so imeli kot glavni vir svetlobe vgrajeno žarnico. Toda vse žarnice niso enake. Prvotne so bile halogenske. Danes pa se v ta namen uporabljajo živosrebrne ultrazmogljive sijalke.

ALI JE PRIHODNOST NAŠEGA ŠOLSTVA V KOMBINIRANEM UČENJU?

Informacijska tehnologija je tista, ki je korenito posegla v naša življenja, uporaba programskih rešitev pa se je v veliki meri razširila tudi na področje poučevanja in učenja. V osnovi to pomeni, da se ne spreminja način učenja, temveč način poučevanja. Znanje je namreč mogoče...

Pravilna izbira velikosti platna

Za dobro delovanje avdio sistema je vedno potrebna optimalna izbira velikosti platna. Raznoliki pogoji projekcijskega okolja zahtevajo različne dimenzije platna (širina in višina). To je mogoče ob upoštevanju geometrijskih parametrov in potrebe po ohranjanju kakovosti končne projekcije.

Program Smart Notebook kot motivacijsko sredstvo za poučevanje otrok na daljavo

Z veseljem vam predstavljamo vsebino članka profesorice specialne in rehabilitacijske pedagogike Tjaše Islamčević Lešnik, ki je bila objavljena v zborniku mednarodne konference EDUizziv, ki je potekala 27. novembra 2020.

1 slika lahko pove več kot 1000 besed

Znano je, da lahko 1 sama slika prenese še tako zapleteno sporočilo, ki njen pomen ali bistvo komunicira bolj učinkovito kot zgolj besedni opis. V raziskavah je bilo dokazano, da naši možgani slikovno gradivo obdelajo 60.000 krat hitreje kot besedilo. Zato je potrebno pri poučevanju...

Kako uporabiti SMART programsko opremo z različnimi konferenčnimi platformami pri učenju na daljavo

V blogu so združeni video posnetki uporabe programske opreme skupaj z različnimi konferenčnimi platformami kot so: Microsoft Teams, Zoom in Google Meet.

Huddly GO – prinaša profesionalno video izkušnjo v vsako pisarno, tudi domačo

Huddly izdeluje orodja za sodelovanje. Že od ustanovitve leta 2013 je izboljšanje sodelovanja s sogovorniki v video-klicu osrednje poslanstvo Huddly izdelkov. Zato danes predstavljamo rešitev Huddly GO, s katero omogočimo profesionalne širokokotne video sestanke iz domačih pisarn.

Ohranimo razdaljo sedaj, da bomo lahko hitreje spet delali skupaj

Da bi se v šolstvu lažje in učinkoviteje spoprijeli z raznolikimi zahtevami, ki jih s sabo prinaša življenje po razglasitvi epidemije COVID-19 v Sloveniji, vam predstavljamo enostavno rešitev za preprečevanje širjenja okužbe. Ob vrnitvi v šolske klopi bo namreč potrebno upoštevati...

Aktivnosti, ki popestrijo učenje na daljavo

Motivacija učencev je v tem času še posebej pomembna. Učenci morajo vso vsebino predelati sami, kar morda nekatere ovira ali pa celo demotivira za učno delo.

Kako učencem posredovati večje datoteke za učenje doma

Verjamem, da se je že skoraj vsak izmed učiteljev v času poučevanja na daljavo naletel na težavo, da je učencem želel posredovati datoteko, a je bila prevelika za standardno pošiljanje po e-pošti ali objavo v spletni učilnici. Tudi posnetki predavanja so navadno prevelike datoteke.

Orodja za snemanje predavanja

V blogu vam predstavljam različna orodja, ki omogočajo snemanje zaslona in slike računalnika, telefona in tabličnega računalnika.

Webinarji na temo poučevanja na daljavo

Za vse učitelje in pedagoške delavce, ki se v tej specifični situaciji soočate z izzivom, kako poučevati in delati od doma smo v preteklem mesecu pripravili tudi tri Webinar-je.

Brezplačni spletni učbeniki in delovni zvezki

Tokrat smo preverjali kateri spletni delovni zvezki in učbeniki so v času krize na voljo brezplačno. V nadaljevanju vam zapisujemo ime in naslov spletnega mesta ter vsebino (če je bila na voljo).

Kako posneti vsebino zaslona in zvok na tabličnem računalniku iPad

V času, ko je poučevanje in sodelovanje na daljavo aktualno kot še nikoli, smo za vas pripravili kratka navodila, kako lahko na iPad-u posnamete zaslon in hkrati vašo glasovno razlago.

Preverjanje znanja na daljavo

Verjamemo, da se v teh dneh soočate tudi s tem, kako preveriti znanje učencev na daljavo. Za vas smo preverili nekaj možnosti in programov, ki le to omogočajo.

Poučevanje na daljavo

V teh težkih časih želimo učiteljem podati čim več uporabnih informacij na temo poučevanja na daljavo.