VR očala, ki navdušujejo!

Najnovejša očala za virtualno in navidezno resničnost ClassVR Premium set (64 GB) so opremljene z vsem, kar učitelji potrebujejo za učinkovitejše sodelovanje učencev in uvedbo učenja skozi virtualno resničnost v razred. ClassVR zagotavlja zanesljivo, enostavno in učinkovito izkušnjo...

Obiskali smo BETT 2023

Med 29.3. in 31.3. je v Londonu ponovno potekal BETT, ki velja za največji sejem izobraževalne tehnologije na svetu. Sejem je zanimiv pokazatelj, kam se obračajo tehnološki trendi v šolstvu.

Moč barv v otrokovem razvoju

Barve imajo moč in sposobnost, da vplivajo na čustva na različne načine. Zato so barve še posebej pomembne in spodbudne za otrokov razvoj.

Učenje skozi igro in gibanje

Če hočemo otroka spodbuditi, da bo bolj aktiven, se mora v prvi vrsti pri tem zabavati. Zato Stapelstein igralni kamni zagotovo poskrbijo. In kar je najpomembnejše: »Le zdrav in gibalno aktiven otrok je srečen otrok!«

Kako je miza Shift+ Base spremenila način poučevanja na eni izmed slovenskih šol

Miza Shift+ Base je svoje mesto našla tudi na eni izmed najinovativnejših osnovnih šol v Pomurju. Osnovna šola Prežihovega Voranca svoje učno okolje vztrajno posodablja in odzivi na uporabo izbranih miz so več kot odlični.

7 razlogov, zakaj potrebujete interaktivni zaslon v vašem podjetju

Vas zanima kako dvigniti produktivnost v vaši sejni sobi, izboljšati delovanje ekipe in posledično rezultate podjetja?

Z poletnim branjem do velike nagrade

Zmagovalci nagradne igre Poletno branje so...

4. POLETNA ZGODBA

Hiša jezikov je jezikovna šola z več kot 20-letno tradicijo poučevanja tujih jezikov, ki teži k nenehnemu razvoju. Že na začetku svoje poslovne poti so se odločili za uporabo inovativnih rešitev podjetja SMART Technologies, s katerimi so bili vedno zadovoljni.

3. POLETNA ZGODBA

Kako je osnovna šola v Prekmurju postala ena izmed najinovativnejših v okolici? Osnovna šola Prežihovega Voranca Bistrica je tista, ki s svojo inovativno opremo učilnic prednjači daleč naokoli. Zakaj? Ker so njihove učilnice v veliki meri opremljene z rešitvami, ki šolstvo popeljejo...

2. POLETNA ZGODBA

5 krajših videoposnetkov, s pomočjo katerih boste na enostaven in zabaven način spoznali glavne razlike med SMART Board interaktivnimi zasloni in ostalimi alternativami.

1. POLETNA ZGODBA

Inovatio ni prisoten samo v šolstvu, naša ponudba seže dlje. Tokrat smo pri opremljanju sodelovali v novem razvojnem centru za celostni razvoj otrok Papilo v Prekmurju. Za nas nov izziv, ki nam bo vsekakor dal dodaten zagon in izkušnje za nadaljnje delo.

Letos bomo za vaše poletno branje poskrbeli mi

Inovatio bo z vami tudi v poletnem času.

Laserski projektor ali projektor z žarnico – razlike, prednosti, slabosti

Najprej smo poznali projektorje, ki so imeli kot glavni vir svetlobe vgrajeno žarnico. Toda vse žarnice niso enake. Prvotne so bile halogenske. Danes pa se v ta namen uporabljajo živosrebrne ultrazmogljive sijalke.

ALI JE PRIHODNOST NAŠEGA ŠOLSTVA V KOMBINIRANEM UČENJU?

Informacijska tehnologija je tista, ki je korenito posegla v naša življenja, uporaba programskih rešitev pa se je v veliki meri razširila tudi na področje poučevanja in učenja. V osnovi to pomeni, da se ne spreminja način učenja, temveč način poučevanja. Znanje je namreč mogoče...

Pravilna izbira velikosti platna

Za dobro delovanje avdio sistema je vedno potrebna optimalna izbira velikosti platna. Raznoliki pogoji projekcijskega okolja zahtevajo različne dimenzije platna (širina in višina). To je mogoče ob upoštevanju geometrijskih parametrov in potrebe po ohranjanju kakovosti končne projekcije.

Program Smart Notebook kot motivacijsko sredstvo za poučevanje otrok na daljavo

Z veseljem vam predstavljamo vsebino članka profesorice specialne in rehabilitacijske pedagogike Tjaše Islamčević Lešnik, ki je bila objavljena v zborniku mednarodne konference EDUizziv, ki je potekala 27. novembra 2020.

1 slika lahko pove več kot 1000 besed

Znano je, da lahko 1 sama slika prenese še tako zapleteno sporočilo, ki njen pomen ali bistvo komunicira bolj učinkovito kot zgolj besedni opis. V raziskavah je bilo dokazano, da naši možgani slikovno gradivo obdelajo 60.000 krat hitreje kot besedilo. Zato je potrebno pri poučevanju...

Kako uporabiti SMART programsko opremo z različnimi konferenčnimi platformami pri učenju na daljavo

V blogu so združeni video posnetki uporabe programske opreme skupaj z različnimi konferenčnimi platformami kot so: Microsoft Teams, Zoom in Google Meet.

Huddly GO – prinaša profesionalno video izkušnjo v vsako pisarno, tudi domačo

Huddly izdeluje orodja za sodelovanje. Že od ustanovitve leta 2013 je izboljšanje sodelovanja s sogovorniki v video-klicu osrednje poslanstvo Huddly izdelkov. Zato danes predstavljamo rešitev Huddly GO, s katero omogočimo profesionalne širokokotne video sestanke iz domačih pisarn.

Ohranimo razdaljo sedaj, da bomo lahko hitreje spet delali skupaj

Da bi se v šolstvu lažje in učinkoviteje spoprijeli z raznolikimi zahtevami, ki jih s sabo prinaša življenje po razglasitvi epidemije COVID-19 v Sloveniji, vam predstavljamo enostavno rešitev za preprečevanje širjenja okužbe. Ob vrnitvi v šolske klopi bo namreč potrebno upoštevati...

Aktivnosti, ki popestrijo učenje na daljavo

Motivacija učencev je v tem času še posebej pomembna. Učenci morajo vso vsebino predelati sami, kar morda nekatere ovira ali pa celo demotivira za učno delo.

Kako učencem posredovati večje datoteke za učenje doma

Verjamem, da se je že skoraj vsak izmed učiteljev v času poučevanja na daljavo naletel na težavo, da je učencem želel posredovati datoteko, a je bila prevelika za standardno pošiljanje po e-pošti ali objavo v spletni učilnici. Tudi posnetki predavanja so navadno prevelike datoteke.

Orodja za snemanje predavanja

V blogu vam predstavljam različna orodja, ki omogočajo snemanje zaslona in slike računalnika, telefona in tabličnega računalnika.

Webinarji na temo poučevanja na daljavo

Za vse učitelje in pedagoške delavce, ki se v tej specifični situaciji soočate z izzivom, kako poučevati in delati od doma smo v preteklem mesecu pripravili tudi tri Webinar-je.

Brezplačni spletni učbeniki in delovni zvezki

Tokrat smo preverjali kateri spletni delovni zvezki in učbeniki so v času krize na voljo brezplačno. V nadaljevanju vam zapisujemo ime in naslov spletnega mesta ter vsebino (če je bila na voljo).

Kako posneti vsebino zaslona in zvok na tabličnem računalniku iPad

V času, ko je poučevanje in sodelovanje na daljavo aktualno kot še nikoli, smo za vas pripravili kratka navodila, kako lahko na iPad-u posnamete zaslon in hkrati vašo glasovno razlago.

Preverjanje znanja na daljavo

Verjamemo, da se v teh dneh soočate tudi s tem, kako preveriti znanje učencev na daljavo. Za vas smo preverili nekaj možnosti in programov, ki le to omogočajo.

Poučevanje na daljavo

V teh težkih časih želimo učiteljem podati čim več uporabnih informacij na temo poučevanja na daljavo.