Ohranimo razdaljo sedaj, da bomo lahko hitreje spet delali skupaj

Da bi se v šolstvu lažje in učinkoviteje spoprijeli z raznolikimi zahtevami, ki jih s sabo prinaša življenje po razglasitvi epidemije COVID-19 v Sloveniji, vam predstavljamo enostavno rešitev za preprečevanje širjenja okužbe. Ob vrnitvi v šolske klopi bo namreč potrebno upoštevati določene smernice za preprečevanje le tega.

 
Priporočeno distanco 1,50 m najlažje dosežete z enojnimi mizami
 
Najenostavnejši način za omejitev širjenja okužbe je, da se v šolah nadomestijo tradicionalne dvojne mize z enojnimi mizami. Z izbiro enojnih miz lahko tako med učenci zagotovimo potrebno zahtevano socialno distanco za preprečevanje širjenja okužbe (vsaj 1,50 m v skladu s priporočili). Če pa ob tem izberemo enojne mize, ki so fleksibilne in inovativne, nam bodo le te v pomoč tudi kasneje, ko se bo življenje vrnilo v ustaljene tirnice.
 
Za 3D izrise smo uporabili mere povprečne slovenske učilnice. Učilnica je dolga 8,40 m in široka 7,25 m. Med vsako mizo v učilnici je 1,5 m prostora.

UnoBean učilnica       TriTable učilnica  
Shift+ učilnica
 
   

Oprema učilnice:
 
Oprema učilnice:
 
Oprema učilnice:
   
 
   

Možne postavitve in kombinacije miz:
 
Možne postavitve in kombinacije miz:
 
Možne postavitve in kombinacije miz:
   


Fleksibilne mize omogočajo optimalno izrabo prostora
 
Fleksibilne enojne mize omogočajo prilagodljiv prostor za učenje. V teh epidemioloških časih lahko z njimi držimo zahtevano socialno distanco, po koncu epidemije pa nam bodo zaradi svoje fleksibilnosti nudile različne konfiguracije za delo v skupinah ali parih.