Orodja za snemanje predavanja

V blogu vam predstavljam različna orodja, ki omogočajo snemanje zaslona in slike računalnika, telefona in tabličnega računalnika.

Za snemanje zaslona in zvoka na računalniku izpostavljam naslednje snemalniki, ki delujejo v sklopu programske opreme:

  • SMART Notebook,
  • Microsoft Teams,
  • Zoom.
Najprej bom seveda predstavila orodje, ki ga omogoča naša programska oprema SMART Notebook. Programsko opremo si lahko prenesete po navodilih iz povezave in pred prvo uporabo snemalnika ponovno zaženite računalnik. V kolikor imate na računlanik povezan mikrofon, se snema tudi zvok predavanja. Snemalnik je zelo enostavno uporabiti, saj ima le tri gumbe (začetek snemanja, pavza in stop). Snemate lahko celoten zaslon, okno snemanja ali pa samo določeno območje zaslona. Za pomoč pri uporabi orodja za snemanje si oglejte video posnetek webinarja, ki smo ga pripravili na to temo ali pa si preberite trik in nasvet.


V kolikor uporabljate aplikacijo Microsoft Teams, lahko vsa vaša srečanja tudi posnamete. Pri tem programu prav tako snemate zvok. Navodila za uporabo najdete na naslednji povezavi.
 

Tudi aplikacija Zoom omogoča snemanje. Navodila za uporabo najdete v dokumentu na strani 8 na naslednji povezavi.
 

Za snemanje zaslona in zvoka na tabličnih računalnikih ali telefonih:
  • Tablični računalniki Apple integriran snemalnik)
  • Tablični računalniki z operacijskim sistemom Android (Snemalnik zaslona z zvokom – urejevalnik videov)

 
Na tabličnem računalniku iPad je snemalnik zvoka in slike integriran. Navodila za uporabo najdete v BLOGU: Kako posneti vsebino zaslona in zvok na tabličnem računalniku iPad.
 
Na tabličnem računalniku z operacijskim sistemom Android sem si namestila Snemalnik zaslona z zvokom – urejevalnik videov, ki se ga prenesla iz GooglePlay trgovine na naslednji povezavi.
 
V kolikor pa želite posneti neke postopke in eksperimente, pa je potrebno uporabiti kamero telefona, tablice ali kamero računalnika.