Kako uporabiti SMART programsko opremo z različnimi konferenčnimi platformami pri učenju na daljavo

 
Zadnji meseci so postavili poučevanje na glavo. Veliko učiteljev se je prvič soočilo s poučevanjem na daljavo. Učitelji, ki so želeli svojim učencem ponuditi kvalitetnejše poučevanje, so uporabili različne konferenčne platforme kot so Microsoft Teams, Zoom in Google Meet. Tudi mi smo v zadnjih mesecih priravili nekaj webinarjev na temo poučevanja na daljavo. Vse webinarje smo tudi posneli. Posnetke najdete na naslednji povezavi. V večini webinarjev smo pokazali uporabo programske opreme v oblaku (SMART Lerning Suite Online), ki se je izkazala za zelo priročno v času poučevanja na daljavo. Da je poučevanje bolj nesporedno povezano z učiteljem, je smiselna hkratna uporaba konferenčnega sistema. Saj lahko tako učitelj ob prosojnicah še tudi razlaga. Učenci pa mu lahko sproti postavljajo vprašanja.
 
Konferenčni sistem Google Meet
Pri Googlu so ponudili možnost uporabe videokonferenc, primernih za velika poslovna okolja, na voljo vsem. Zdaj lahko vsak uporabnik z računom Google ustvari spletni sestanek z do 100 udeleženci, ki lahko traja do 60 minut (do 24 ur na sestanek do 30. septembra 2020).
 
Podjetja, šole in druge organizacije lahko izkoristijo napredne funkcije, vključno s sestanki z do 250 notranjimi ali zunanjimi udeleženci in pretočnim predvajanjem v živo z do 100.000 gledalci v posamezni domeni. (Vir: https://apps.google.com/intl/sl/meet/how-it-works/)
 


Konferenčni sistem Microsoft Teams

Microsoft Teams je središče za skupinsko sodelovanje v okolju Microsoft 365, ki povezuje ljudi, vsebino in orodja za izboljšanje sodelovanja in učinkovitosti. Srečajte se s skupinami 10 ali 10.000 udeležencev. Gostite zvočne konference, videokonference in spletne konference s komer koli v organizaciji oz. zunaj nje ali pa organizirajte dogodke v živo. (Vir: https://www.microsoft.com/sl-si/microsoft-365/microsoft-teams/group-chat-software)Konferenčni sistem Zoom

elo enostaven sistem za uporabo je Zoom (https://zoom.us/). Je sicer plačljiv za predavatelja (14 EUR/mesec) za različico Pro, kjer imate lahko skupne konference z do 100 udeleženci. Če potrebujete več, imajo tudi dražje pakete, prosta verzija pa omogoča do 40 minut dolge sestanke z do 100 udeleženci, pri čemer imate takih sestankov lahko več. (Vir: https://www.fmf.uni-lj.si/si/racunalniski-center/predavanje-na-daljavo/zoom/)