Barve pozitivno vplivajo na naše življenje in počutje

Barve so sestavni del našega življenja in ravno zato ni nič nenavadnega, da lahko na nek način vplivajo na različna področja našega življenja.

Veliko izmed nas se njihovega vpliva pogosto sploh ne zaveda, nekateri pa ga s pridom uporabljajo. Ne verjamete? Poskusite odgovoriti na naslednja vprašanja: Vam je vseeno kakšnih barv so vaša oblačila? Vam je vseeno v kakšnih barvah bo vaša soba, hiša, avto,..? Kaj pomislite, ko vidite osebo oblečeno v povsem črnih oblačilih ali kaj pomislite ko vidite nekoga v živopisanih oblačilih?

Na barve ste pozorni bolj, kot bi morda mislili na prvi pogled.

Barve lahko ustvarijo zelo prijetno učno okolje in v prostor vnesejo pozitivno vzdušje. Barve so otrokom zelo všeč in močno vplivajo nanje, zato je Hokki stolček na voljo kar v osmih barvah, s katerimi lahko ustvarite mavrično učno okolje.
Z nakupom Hokki stolčka tako združite ergonomijo in psihologijo, kjer ergonomija spodbuja pravilno držo, povečuje koncentracijo, zmanjšuje distrakcije in psihologija z barvno izbiro vpliva na percepcijo in procesiranje informacij.


Hokki stolček je namreč enostavno zasnovan izdelek, njegov preprost dizajn pa omogoča vsestransko uporabo. Svoboda gibanja stimulira celotni mišično-skeletni sistem na najrazličnejše načine. Tovrstno gibanje je osvobajajoče in povečuje občutek ugodja. Telo in um se tako aktivirajo in naravna potreba po gibanju je izkoriščena v produktivne namene. Zaradi konveksno oblikovanega spodnjega dela, je Hokki stolček gibljiv v vseh smereh, sam trup pa je izdelan iz polipropilena in je zelo stabilen, a hkrati zelo lahek. Mehka osnovna podloga preprečuje drsenje med gibanjem na stolu in s tem omogoča varno sedenje.

Znani pozitivni učinki uporabe Hokki stolčka za aktivno učenje
- Pomiri zibanje na stolih in omogoči učencem, da se gibajo že med samim sedenjem.
- Povečuje koncentracijo in spodbuja kreativnost - otroci se bolje osredotočijo na učni proces
- Spodbuja k pravilni drži učencev s pomočjo edinstvenega dizajna stolčka, ki pripomore k temu, da učenci pri sedenju uporabljajo celotno telo.
- Lahek za prenašanje ter hkrati čvrst, udoben in varen zaradi proti zdrsne podlage.
- Izboljšuje ravnotežje in krepi hrbtne mišice.
 
Želite tudi v Vaši učilnici izkusiti pozitivne učinke Hokki stolčka.

Zagotovite si brezplačno testiranje in kasneje nakup s kar 3 letno garancijo na izdelek.
Več o Hokki stolčku in njegovih pozitivnih učinkih si lahko preberete na naši spletni strani http://www.inovatio.si/sl/produkt/58/hokki-stolcek-za-aktivno-ucenje

Lahko nam pišete na daniela.kolednik@inovatio.si ali pa pokličete na 02 828 00 54.