UnoBean –ustvarite inovativno učno okolje s fižolčkom


 
Zakaj izbrati fleksibilno pohištvo?
Fleksibilnost je ključnega pomena v današnjem svetu in predvsem v inovativni učilnici 21. stoletja.

Inovativna učna okolja predstavljajo prostor v katerem se odvija učenje v najširšem pomenu.

Ker sta učenje in učno okolje tesno povezana, je nujno potrebno ustvariti učne prostore, ki pomagajo učencem pri njihovem osebnem razvoju.

Kaj je to inovativno učno okolje?
To je okolje, ki povezuje učence z učitelji istočasno pa tudi z učnimi vsebinami in pedagogiko dela. Celoten proces učenja se odvija na fleksibilnem pohištvu, katero je nujno, da učenje deluje nemoteno. Individualizacija posameznikov je izjemno pomembna, do nje pa lahko pride le, če so za to postavljeni ustrezni pogoji in eden izmed ključnih pogojev je fleksibilno pohištvo, ki se prilagodi dani situaciji.
S funkcionalnim, enostavno urejenim pohištvom, je mogoče spremeniti prostore hitro ter jih prilagoditi specifičnim in spreminjajočim se učnim potrebam.

Inovativno učno okolje postane Tretji učitelj
Šolska arhitektura, prostorsko oblikovanje in pohištvo lahko pomembno prispevajo pri doseganju izobraževalnega potenciala. Da uporabimo izraz pedagoga Lorisa Malaguzzija, prostor postane "tretji učitelj" - poleg odraslih in ostalih učencev - ima tako formativni vpliv na otrokove izobraževalne dosežke. To je še posebej pomembno pri celodnevnem izobraževanju, zato morajo biti šolski in življenjski prostori večplastni in diferencirani.

Čas je, da se otroci nehajo prilagajati pohištvu ampak se začne pohištvo prilagajati potrebam otrok!

Izberite fleksibilno pohištvo, izberite UnoBean mizo v obliki fižolčka, ki jo lahko na različne načine kombinirate v kroge, vrste ali skupine. Raznolikost kombinacij Vam nudi postavitev različnih učnih okolij.

Inovativna učna okolja vzpodbujajo individualizacijo
Splošno znano je, da je vsak učenec drugačen in stvari dojema na drugačen način. UnoBean podpira individualnost s preprosto dosegljivimi, diferenciranimi konfiguracijami, ki ustrezajo različnim potrebam.
UnoBean je miza za 1 učenca in je na voljo v različnih barvnih kombinacijah, tako lahko učni prostor naredite še bolj učni, saj barve precej vplivajo na človekovo počutje, vedenje, pojmovanje okolice in interakcijo z le-to, saj je človek v precejšnji meri vizualno bitje.
 
Želite, da tudi Vaša učilnica postane inovativno učno okolje?

Zahtevajte ponudbo!
Več o inovativnem fleksibilnem pohištvu si lahko preberete na naši spletni strani http://www.inovatio.si/sl/produkti/productType=10

Lahko nam pišete na daniela.kolednik@inovatio.si ali pa pokličete na 02 828 00 54.