1 slika lahko pove več kot 1000 besed

Znano je, da lahko ena sama slika prenese še tako zapleteno sporočilo, ki njen pomen ali bistvo skomunicira bolj učinkovito kot zgolj besedni opis.

V raziskavah je bilo dokazano, da naši možgani slikovno gradivo obdelajo 60.000 krat hitreje kot besedilo. Zato je potrebno pri poučevanju vključiti čim več slikovnega gradiva (video in slike).

Dokumentna kamera postaja osnovno orodje ne samo tradicionalne učilnice, temveč tudi poučevanja na daljavo.

       Boljša vidljivost, izboljšana kakovost slike

S pomočjo 10-kratnega povečevalnega objektiva, v kombinaciji z opremo za projiciranje (računalnik, projektor, interaktivna tabla/zaslon), lahko zelo majhne predmete vidi celoten razred razločno in jasno. Orodje je zelo primerno za učence s slabšim vidom.
Povečavo lahko uporabite tudi za pomoč učencem, ki imajo slabše bralne spretnosti, tako da poudarite različne dele besedila, ki opozarjajo na določene slovnične strukture, ideje ali teme.

        Video v živo – demonstracija različnih postopkov

Pri poučevanju na daljavo je izrednega pomena vizualizacija postopkov. Z dokumentno kamero lahko na enostaven način pripravite video v živo, ali pa ga posnamete in shranite za naslednje generacije.  Snemanje eksperimentov se izkaže tudi pri klasičnem pouku, saj lahko video posnetke posnamete skupaj z vašo razlago in jo posredujete odsotnim učencem.


       Dodajanje zapiskov in urejanje slik

Dodana aplikacija omogoča dodajanje komentarjev v realnem času. Dodajte besedilo različne velikosti in pisave, izberite obstoječe besedilo, zasukajte, dodajte barve, podčrtajte in celo izbrišite opombe. Urejene slike lahko shranite za kasnejšo uporabo.
 
       Samodejni zajem slike

HUE HD Pro lahko samodejno zajema slike z uporabo kateregakoli od naslednjih dražljajev: premikanje, nastavitev določenih intervalov in trajanja ali s pritiskom na tipke. Tako lahko ujamete celo rast cvetov ali valjenje jajc.
 
       Ustvarite »stop motion« animacijo

"Stop motion" animacija je tehnika ustvarjanja filma, v kateri se posnamejo posamezne slike in nato povežejo skupaj in ustvarijo iluzijo gibanja. Študenti gradijo, razvijajo in ustvarjajo videoposnetke tako, da postanejo avtorji lastnega znanja, namesto da v razredu pasivno poslušajo vaše razlage. Tehnika združuje stališča sodelovanja 21. stoletja, komunikacije, vsebine, kritičnega mišljenja, ustvarjalnosti in zaupanja.

       Optično branje in fotografiranje

S kamero lahko optično preberete oz. fotografirajte gradivo učne snovi ali vodite evidenco o  delu učenca in tako prihranite denar in čas za fotokopiranje.
HUE kamero lahko skupaj s programsko opremo ali spletnimi stranmi, namenjene branju QR kod, povežete z računalnikom, tako da v živo pregledujete in poskenirate kode.