Otroci nagrajene šole se že učijo skozi igro

V poletnih mesecih smo pripravili nagradno igro »Poletno branje«, v sklopu katere so lahko sodelujoči osvojili za nagrado mesečni najem interaktivnih tal ActiveFloor. Srečni dobitniki so bili v Osnovni Šoli Gornja Radgona. 
 

ActiveFloor so interaktivna tla sestavljena iz sistema za projiciranje slike in prepoznavanje dotika rok in nog na vinilni površini. Novo dimenzijo učenja skozi igro zagotavlja ActiveFloor MOBILE MAX. Gre za novo različico interaktivnih tal, ki jih je mogoče uporabiti na različnih lokacijah. Otroci se tako učijo skozi igro, se pri tem zabavajo in gibajo. Igra in gibanje pripomoreta k izboljšanju spomina, motivacije, timskega dela, komunikacije, ustvarjalnosti in socialnih veščin. 
 
Učenci lahko začnejo z igro takoj in uživajo v ogromni bazi že pripravljenih iger različnih predlog; posebnost ActiveFloor rešitve pa je v tem, da lahko učitelji enostavno priredijo vsako predlogo igre s svojo vsebino. Tako lahko z nekaj kliki pripravijo svojim učencem igro z vsebino iz pretekle učne ure – za zanimivo utrjevanje snovi, ali uvodno motivacijo v novo učno uro. Učenje, igra, gibanje in  zabava sedaj več niso ločeni, ampak združeni na tleh ActiveFloor.
 
Obiščite enega od naših Centrov Inovativnih Rešitev Inovatio in tudi vi preizkusite interaktivna tla in ostale inovativne rešitve za šolsko in poslovno okolje.